In deze cursus leer je de basisvaardigheden

van een echte game developer.

Scratch ontdek de programmeeromgeving

Voordat je aan de slag gaat, leggen we je eerste uit hoe de programmeer omgeving van scratch eruit ziet. Dan weet je hoe je sprites moet uploaden, achtergronden moet toevoegen en je programmeerblokken kunt gebruiken.Je spel moet opslaan. Bekijk de video of de instructiekaart. 

sprites

Dit zijn de objecten van je game; niet alleen de karakters, de vijanden maar ook een verborgen schat, muntjes, bewegende blokken etc.

speelveld

Alles wat je programmeert, zie je terug op het speelveld. dit is het resultaat van wat je maakt

achtergrond

Dit is de achtergrond van je speelveld. Je game kan meerdere achtergronden hebben.

programmeerveld

In het programmeerveld sleep je de programmeerblokken en maak je scripts voor je sprites en de achtergrond. Alles wat je programmeert zie je terug op het speelveld.

Hoe leer JIJ het liefst?

Kijk jij graag naar instructievideo’s en doe je het na, werk jij graag met stappenplannen of wil jij gewoon direct aan de slag met al je ideeën en werk jij het liefst door trial en error. Prima hoe jij ook het liefste leert, voor elke voorkeur wel een aanpak. Kies voor instructievideo’s, kant en klare handleidingen of losse scratch scripts. In no time ben heb je eigen game gemaakt 

Kant en klare Handleidingen

Werk met een uitgewerkt stappenplan, en volg nauwkeurig alle stappen van A tot Z en zo maak jij je game in no time.

Scratchkaarten

Zit jij al boordevol ideeën. En wil jij direct aan de slag met je eigen spel, gebruik dan de scratchkaarten met programmeerscripts en pas deze toe op jouw eigen spel.